Választás 2014
Csapatunkról
Jelenünk és múltunk
Régmúltunk
Rendezvényeink
Városfejlesztés

Jelenünk és múltunk

Csapatunk, a közel száz fős tagságból álló Gyömrő 2000 Kör az "Eskü tériek" baráti társaságának kezdeményezésére jött létre több mint tíz évvel ezelőtt. Azóta rengeteg társadalmi munkával, megszervezett rendezvénnyel bizonyítottuk, hogy városunkért, Gyömrőért mindig készek vagyunk dolgozni. Legfőbb célunk a kulturális és haladó gondolkodású demokratikus közélet kialakítása és aktív támogatása, a lakosság érdekeit szem előtt tartva, továbbá az utóbbi nyolc évben városunk önkormányzatának irányításán keresztül településünk aktív fejlesztése.

Az 1998-as év csapatunk életében meghatározó fordulatot hozott. A korábbi laza szervezet, baráti társaság átalakult a ma is ismert Gyömrő 2000 Kör elnevezésű egyesületté. Ez egy fejlődési folyamat lényeges állomása volt. A csapat, amelyik korábban is szervezett kulturális, sport- és művészeti rendezvényeket, nagyobb horderejű feladatokba kezdett. Erőteljesebben kapcsolódott a közéletbe, belefogott a politizálásba. Nem pártpolitikai alapon, hanem civil lokálpatriótaként szerette volna aktívan formálni városunk épített, természeti és társadalmi környezetét, városunk fejlesztését.

Az 1998. évi önkormányzati választásra megalakulásunk némileg késlekedett, de így is sikerült bejuttatni a testületbe 2 saját képviselőt. Komoly erőt nem képviseltünk, de ott voltunk és lehetőségünk volt tanulni az önkormányzatiságot, a képviseleti demokráciát.

A 2002. évi választáson már felkészültek voltunk, lendületes kampányunk során Gyömrő történetében soha nem látott eredményt értünk el. A testületben nyolc képviselői helyet szereztünk, és a mi csapatunk adta Gyenes Levente személyében városunk polgármesterét is. Azóta az élen járva próbáljuk meg szebbé, jobbá tenni kis közösségünket, minél több gyömrői lakos bevonásával. Részt vettünk nagy múltú strandfürdőnk felújításában, a tőzeges tó környékének rendbetételében, játszótereink felújításában, hogy csak a legjelentősebbeket említsük.

Csapatunk nem sorolható be a klasszikus politikai kategóriákba, integráló, befogadó szervezet vagyunk. Tagjaink a legkülönbözőbb politikai elveket vallják, az ország lakosságának pártszimpátia szerinti megoszlásával megegyezően van köztünk jobbos, balos, liberális, konzervatív. A települést érintő döntéseknél, egyeztetéseknél mégis egy nyelvet beszélünk, azt nézzük, mi viszi előre a várost, nem megyünk bele pártpolitikai csatározásba, felülemelkedünk azokon. Egy javaslatnak csak a tartalma számít, a benne rejlő lehetőségek, előnyök, nem pedig az, hogy kitől származik. A megbeszélések után egy pohár bor mellett mindenki kifejtheti egyéni véleményét arról, hogy az aktuális miniszterelnök nemzeti hős, vagy épp hazaáruló, az ellenzék a mocsárba húzza az országot, vagy épp most szándékozik a mennybe emelni. Ezen témákban meggyőzni nem tudjuk egymást, de az eltérő vélemények miatt nem is haragszunk a másikra. Mindannyian valljuk, hogy egy településfejlesztési döntésnél nincs jobbos vagy balos pártideológiához kötődő döntés. Jó vagy rossz döntés van csupán. Reméljük, az elmúlt években be tudtuk bizonyítani ennek a gondolkodásnak a sikerét. Ebben rejlik eredményeink titka. Városunk fejlődése - úgy véljük - ennek igazolásául szolgál.

Vezetőségünk

A különböző területeknek megvan a maga felelőse, akik az alapszabályban foglaltak, vagy íratlan hagyományok szerint teszik a dolgukat. Bizonyos tevékenységek napi kapcsolattartást igényelnek, míg mások csak a rendezvények előtti napokban, hetekben sűrűsödnek.

Számos rendezvény megszervezése és lebonyolítása áll a hátunk mögött, gondoljunk csak az Eskü téri főzőversenyekre, a Szent István napi kavalkádokra, a böllérversenyekre, a nagy sikerű kihívás napjára, az iskolák közötti spartakiádokra, a Mikulás menetekre, vagy a javarészt 2000 körösökből létrejött Rozmaring hagyományőrző csoport színházi előadásaira. (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, István a király.)

Kijutott a szórakozásból is. Farsangi bulik (ahol a teljes tagság beöltözött és kitett magáért), kirándulás a kőtojásnál, rendkívül hangulatos gasztronómiai bortúrák (Bogács, Somlóhegy, Tállya).

A honlap segítségével szeretnénk informálni minden kedves látogatónkat a jövőbeli programjainkról, rendezvényeinkről és általában a Gyömrő 2000 Körről. Az oldalhoz és a képekhez jó böngészést kívánunk!


Baranyai Pál elnök

Kossuth Pál alelnök

Kertész Gyula alelnök

Mátyás Béláné titkár

Török Réka vezetőségi tag

Tölli László vezetőségi tag

Fábián László felügyelőbizottsági tag

Kókai Gábor felügyelőbizottsági tag

Alapszabályzat

Gyömrő 2000 Kör Kulturális Egyesület Alapszabálya »

 
 

honlapkészítés: dupai