Választás 2014
Csapatunkról
Rendezvényeink
Városfejlesztés
2002-2010
Gyömrő jövője

Gyömrő jövője

Városunk új művelődési háza 2011 · Vasútállomás bővítése · Ivóvízminőség javítás · Járdaprogram · Játszótér program · Térfigyelő rendszer

Városunk új művelődési háza 2011

Városunk fejlődése az elmúlt nyolc évben példaértékűnek nevezhető. A teljes úthálózat aszfaltozottságával, intézményeink, közterületeink, városközpontunk arculatával sikerült elérnünk, hogy Gyömrő egy európai színvonalú de nyugodt kisvárossá váljon. Mi gyömrőiek büszkén, más településről idelátogatók irigykedve tekintenek városunkra. Egészen mostanáig egy olyan komoly elmaradásunk volt csupán, melyben nem álltuk meg összevetésben a helyünket. Ez a városi művelődési ház épülete, és annak állapota volt.

A most elnyert közel félmilliárd forintos Európai Uniós pályázatnak köszönhetően jövőre városunkban új művelődési ház épül. Csapatunk, mint kulturális egyesület és, mint honlapunkon jól látható, az elmúlt években a városban bemutatott színdarabok szervezője, talán a legbüszkébb arra, hogy eddigi munkánkat mintegy megkoronázva megnyertük ezt a pályázatot.

Csapatunk, mint kulturális egyesület is kivette részét a pályázat elkészítéséből. A Gyömrő 2000 Körös városvezetők pedig munkájukkal, és hatékony lobbyzásukkal érték segítették a pályázatot sikerre. A jövőre megépülő gyönyörű, impozáns, városunk rangjához méltó művelődési ház átadása az elmúlt nyolc éves munkánk egyik legnagyobb, de számunkra legkedvesebb eredménye lesz.

Az elnyert EU pályázat tartalma:
A beruházás keretében megépül a polgármesteri hivatal "B" épületének (régi TÖVÁL épület) folytatásaként a jelenlegi parkoló területére a művelődési ház. Teljes felújítást kap magastető ráépítéssel, irodák bővítésével a városháza új épülete is. Teljes felújítás keretében megújul a központi park területe, ahova a Halászkerttel szembeni oldalon állandó szabadtéri színpad is épül. Gazdasági elemként a központi sportcsarnokhoz új sport részleg épül öltözőkkel. A beruházás az ütemterv szerint jövőre el is készül. Ezzel az elnyert pályázattal együtt a mostani négy éves választási ciklusban elnyert Európai Uniós pályázatok összege meghaladja a 2 milliárd forintot!!!! Az EU-s pályázati alapokra beadott pályázatok nyerési arányát tekintve, és az elnyert támogatás összegét figyelembe véve a régió legsikeresebb városa lettünk. Úgy érzem, van mire büszkének lennünk!

A pályázat sikerét nem csak szakmai munkánkkal, hanem a projekt végső megvalósításához szükséges látványtervek elkészíttetésével is szerettük volna szolgálni. Az itt látható látványtervek elkészítését Gyömrő 2000 Körös önkormányzati képviselőink fizették felajánlásként. A látványterveket megtekintve tudunk valós képet kapni arról, hogyan is nézhet majd ki ez az épület, mely a jövőben városunk kulturális központja lesz.

Reméljük, mindenkinek tetszenek a bemutatott tervek és városunk minden lakosa büszke lesz az új művelődési házra. Mi már a megnyitási ünnepség esti díszelőadására készülünk.

Tervezett földszinti alaprajz »
Környezetrendezési terv »
Sportcsarnok földszinti alaprajz »


Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Művelődési Ház 3D terv

Vasútállomás bővítése

Az idei évben megépülő vasútállomás melletti kis városrész-központ a P + R parkoló és kerékpártárolók átadása után folytatni szeretnénk a vasútállomás fejlesztését. A vasútállomás üzemeltetésére megkötött országosan is példaértékű üzemeltetési szerződés és a parkoló építést lehetővé tevő több településsel közösen nyert pályázat rendszerét szeretnénk folytatni. Az elővárosi közlekedés fejlesztése a közeljövőben kiemelt pályázati cél lesz. Már régóta szeretnénk elérni, hogy Gyömrőről induljon reggeli helyi vonat Pestre. Ennek az az akadálya, hogy az állomáson két peron van, mely a szolnoki fő közlekedési pályaszakasz is egyben. Ahhoz, hogy helyi vonat induljon Gyömrőről, úgy mint a mendei állomáson is, szükséges a meglévő mellé, egy harmadik peron építése. Erre szeretnénk pályázni és a lehető leghamarabb megvalósítani a beruházást. Amint ez elkészül, a MÁV illetékeseinek ígérete szerint megkapja városunk a reggeli, helyből induló vonatot.

Ivóvízminőség javító beruházás

A tavalyi évben elnyert közel 1 milliárd Ft-os EU-s pályázatból készül el idén, illetve jövő év elején városunk új, kiváló minőségű ivóvíz bázisa. Három új, nagymennyiségű kútból kapjuk majd a vizet. A nagy keresztmetszetű fő ellátó vezetékek is cserélve lesznek, javul ezáltal a szolgáltatás üzembiztonsága. Fejlődő városunk növekvő igényei az új kutaknak köszönhetően évtizedeken keresztül kiszolgálhatóak lesznek. Új burkolatot kap majd a Szent István utca és a Nefelejcs utca. Ha a munka elkészül, városunkban évtizedekig biztosított lesz a kiváló minőségű, elegendő mennyiségű, egészséges ivóvíz. Ez a beruházás lesz az elmúlt évtized, ha nem is leglátványosabb, de mindenképpen leghasznosabb fejlesztése.

Járdaprogram

A két évvel ezelőtt elindult járdaprogramnak köszönhetően az idei évben is több kilométer új építésű járdával bővült városunk járdahálózata. Ezt a programot szeretnénk - ha lehet, még nagyobb lendülettel - folytatni a lakosság bevonásával a következő évben is. Szeretnénk, ha a következő ciklus végére, négy év múlva minden gyömrői ingatlan előtt kiépített, jó minőségű járda húzódna.

Játszótér program

Az elmúlt években más fejlesztési beruházások miatt kissé háttérbe szorultak a játszótéri fejlesztések. A tavalyi évben a költségvetés tervezésénél a képviselő-testület ötmillió forintot szavazott meg arra, hogy idén a Településüzemeltető Kht. saját gyártásban készítsen EU szabványoknak megfelelő játszótéri eszközöket. A gyártás elkészült, az új játszótéri eszközök telepítését a négy játszótéren augusztus hónapban kezdi meg és szeptember végéig fejezi be a városüzemeltető társaság. Ennek a konstrukciónak köszönhetően a beszerzési ár töredékéért sikerült saját gyártásban elkészíteni ezeket a játszótéri eszközöket. Ez a programot szeretnénk a következő négy évben évi ötmillió forint felhasználásával tovább folytatni, és a városban minél több komfortos, biztonságos, sok játékkal ellátott játszóteret kiépíteni és fenntartani. Ezen a téren, úgy érezzük, kissé elmaradásban voltunk, de hát pont azért vállalkozunk a következő négy évben is erre a munkára, hogy az elmaradásokat behozzuk. Ha más területen sikerült, itt is sikerülni fog.

Térfigyelő rendszer

Városunkban a vasútállomás környékén, a főtéren, az iskolák környékén húsznál több térfigyelő kamera működik. Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy jelentősen csökkent a rongálás, illetve a bűncselekmények száma azokon a helyeken, ahol térfigyelő kamerák működnek. Szeretnénk ezért az egész város területére, forgalmasabb csomópontokra kiterjeszteni ezt a kamerarendszert. Szeretnénk ezzel is, illetve a rendőrség és polgárőrség kiemelt támogatásával hozzájárulni ahhoz, hogy városunk biztonságos, csendes és nyugodt sziget legyen a főváros szomszédságában.

 
 

honlapkészítés: dupai