Választás 2014
Csapatunkról
Rendezvényeink
Városfejlesztés
2002-2010
Gyömrő jövője

Idei terveink

Vasútállomás, P+R · Iskola, informatikai · Új melegítőkonyha, étkező · Új háziorvosi körzet · Ivóvízminőség javítás · Járdaépítés

Gazdasági válság ide, kormányváltás oda, városunk fejlődése nem állhat meg. Mi azt ígértük, hogy Gyömrő fejlődése töretlen lesz az idei évben is. Az itt bemutatott, ez évben megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően ezen ígéretünket most is teljesítjük.

Tekintsük át, hogy a csapatunk által vezetett önkormányzat milyen fejlesztéseket, beruházásokat tervez az idei évben:

A vasútállomás melletti városközpont
és P+R parkoló építése

Még a tavalyi évben pályáztunk sikeresen gépkocsi parkoló és kerékpár tároló kiépítésére. Ezen az EU-s pályázaton több mint 50 millió Ft-os támogatást nyertünk. Már régóta célunk volt, hogy városunknak ne csak egy központja legyen, hanem az egyes településrészeken is alakuljanak ki kisebb városközpontok, közösségi terek. Véleményünk szerint a vasútállomás településünk előszobája. Ezért készült el néhány évvel ezelőtt az állomás épületének teljes körű felújítása is. Ezt a szándékot vittük most tovább, és ezért épül ki új dísztér sétányokkal, üzletekkel, zöldfelületekkel, virágágyásokkal az állomás mellett. Mivel naponta több mint 2000 ember utazik vonattal munkába, a fővárosba, ezért minden tömegközlekedésre, vasútállomás fejlesztésére fordított pénz az ő érdeküket szolgálja. 96 férőhelyes, térfigyelő kamerarendszerrel biztosított parkoló épül ki egy ugyancsak kamera által megfigyelt 50 férőhelyes kerékpártárolóval. Kiépül és megújul a Szegfű utca állomás melletti szakasza. Lezárjuk és sétálóutcává alakítjuk a Vörösmarty utca állomás melletti szakaszát. Ezt a szükséges lépést már jó néhány éve terveztük, így már előrelátóan a 2005 aszfaltprogram során buszközlekedésre is alkalmas vastagságban és szélességben készült el a Szegfű utca legfelső szakasza. A Vörösmarty utca forgalmát ebbe az irányba tereljük majd át. A Vörösmarty - Wesselényi utca sarkán megvásárolt telken üzletek és dísztér épül. Ha a beruházás elkészül minden gyömrői lakos, aki autóval, kerékpárral jár ki a vasútállomásra nagyobb biztonságban és kulturált körülmények között tárolhatja majd járművét. Ez a kis városrészközpont is olyan pontja lesz településünknek, amire méltán büszkék lehetünk. Reméljük, városunk ezzel is kitűnik majd gondozott, rendezett állomásával, kulturált környezetével az ország más településein megszokottakból.


Épül a parkoló

Készülnek az új járdák

Iskolai, informatikai fejlesztések

Az elmúlt években elnyert norvég alapú, közel 500 millió Ft-os EU-s pályázatnak köszönhetően új tantermek épülnek idén: két-két terem a Csokonai utcai általános iskolához és a falusi iskolához. Felújítjuk ezzel egy időben a Fekete István Általános Iskola főépületét is. Az építési munkarész közel 150 millió Ft-os forrásból valósul majd meg. Az egyik legnagyobb eredménye ezeknek a munkáknak, hogy idén ősztől a Csokonai iskolába járhatnak majd a 4. évfolyamos tanulók is. Eddig a 4. osztályosok a központi iskola épületébe a "nagyokkal" együtt jártak. Emiatt az alsó tagozatos nevelőtestület is kettéosztottan működött. Ezt a rossz helyzetet szünteti most meg az idén elkészült fejlesztés. A pályázat többi részéből rengeteg új oktatási segédanyag és számítógép kerül majd az iskolákba. Új, vezeték nélküli internethálózat létesül városunkban, és majd tucatnyi helyen lehet ennek köszönhetően szabadon telepített terminálokon elérni az internetet. Ezek a fejlesztések főleg a fiatalabb generációnak szólnak, de ami a gyermekek számára és az ifjúság számára előny, az előny városunk minden lakosa számára. Hiszen a jövő generációja itt nevelkedik szemünk láttára, és használja majd ezeket a korszerű fejlesztéseket.

Új melegítőkonyha és étkező építése a Központi iskolában

Az előbb említett pályázati munkának köszönhetően 2 új tanterem épül majd a Csokonai utcai általános iskolában. Ennek következtében a Központi iskola Szabadság téri nagy épületében 2 tanterem megüresedik. Már a tervezés során felötlött bennünk a gondolat, hogy óriási lehetőséget rejt magában ez a két megüresedő tanterem. Tudni kell, hogy a Központi iskolában megépítése óta nincsen ebédlő. A gyerekeknek télen-nyáron, esőben-hóban tanári felügyelettel át kell sétálniuk ebédelni a Táncsics utca túloldalán lévő Halászkert Étterembe, majd onnan vissza az iskolába, a napközibe. Az idei évben ezért a felszabaduló két tantermet átalakítjuk melegítőkonyhává és ebédlővé. Szeptembertől már minden iskolában ebédelő diák átöltözés nélkül, az épületen belül tud majd ebédelni. Valljuk be, ez mindig is így lett volna normális. Ez a fejlesztés is óriási eredmény, és több száz kisdiák mindennapjait teszi kényelmesebbé. Hát ilyen eredményeket szül, ha a fejlesztések, koncepciók átgondoltak, és tudjuk, mik a legfontosabb megoldandó problémák.

Új háziorvosi körzet kialakítása az Erzsébet - Petőfi telepen

Már évek óta probléma az Erzsébet telepen működő egy darab háziorvosi körzet túlzsúfoltsága. Nem csak háziorvosi körzetre, de új postahivatalra is szükség lenne városunknak ezen a részén. Annak érdekében, hogy az új körzetnek és a postahivatalnak is helyet teremtsünk, áttelepítjük a Bimbó utca - Nefelejcs utca sarkán lévő játszóteret az innen nem messze lévő Petőfi telepi buszforduló melletti füves területre. Az így felszabaduló telken pedig pályáztatást követően megépülhet az új orvosi rendelő, illetve kialakulhatnak kisebb kereskedelmi, szolgáltató egységek is. Ezeknek egyikébe költözhet a későbbiek során egy kis postahivatal is. Ha minden jól megy, szeptemberben már az új orvosi rendelőben kereshetik fel új háziorvosukat az itt élő lakosok.

Ivóvízminőség javító beruházás

A tavalyi évben elnyert közel 1 milliárd Ft-os EU-s pályázatból készül el idén, illetve jövő év elején városunk új, kiváló minőségű ivóvíz bázisa. Három új, nagymennyiségű kútból kapjuk majd a vizet. A nagy keresztmetszetű fő ellátó vezetékek is cserélve lesznek, javul ezáltal a szolgáltatás üzembiztonsága. Fejlődő városunk növekvő igényei az új kutaknak köszönhetően évtizedeken keresztül kiszolgálhatóak lesznek. Új burkolatot kap majd a Szent István utca és a Nefelejcs utca. Ha a munka elkészül, városunkban évtizedekig biztosított lesz a kiváló minőségű, elegendő mennyiségű, egészséges ivóvíz. Ez a beruházás lesz az elmúlt évtized, ha nem is leglátványosabb, de mindenképpen leghasznosabb fejlesztése.

Járdaépítési program

Csapatunk 9 önkormányzati képviselője fő szószólója és élharcosa volt a járdaépítési program elindításának. A program keretében lehetőség van arra, hogy az önkormányzat által ingyen biztosított építőanyagból mindenki a saját háza előtt megépíthesse a hiányzó járdaszakaszt. Képviselőink nem csak a program elindításában, de annak szervezésében is aktív szerepet vállalnak. Ha Ön előtt nincs járda, vagy régi és töredezett, bátra, keresse fel körzetének önkormányzati képviselőjét. Tegyük közös munkával teljessé városunk járdahálózatát, Gyömrőn legyen minden ház előtt épített járda!


Az első tesztelés

Ezért kellenek a járdák

Képviselőnk szervez és segít

Szomszédok összefogva dolgoznak
 
 

honlapkészítés: dupai